16 Şubat 2019 Cumartesi

Peki Benim Şahsiyetim Ne Olacak ?




CİNSEL İSTİSMARA SESSİZ KALMA!



2018 yılına damga vuran,Haluk Bilginer ve Cansu Dere'nin rol aldığı Şahsiyet dizisinin konusu yaklaşık 10 yıl önce Siirt'te yaşayan iki kardeşin başından geçen olaylarla benzerliği fazlasıyla dikkat çekiyor. Dilerseniz kısaca dizinin  konusundan bahsedeyim size.


Dizide geçen olay küçük bir kızın, kasaba sakinleri(polisi,hakimi,avukatı,esnafı,yaşlısı,genci) tarafından cinsel istismara uğrayıp yaşadıklarına katlanamayarak sonucunda intihar ettiği bir olaydı.Sonrasında bu olayı kasaba halkı hiç açmamak üzere kendi aralarında örtbas etmektedir.Fakat aradan yıllar geçmesine rağmen olayın kapatılmasını istemeyen adli memurluktan emekli olan Agah Efendinin tutuklanmayan ve cezasız kalan bu insanlardan o küçük kızın intikamını almasıyla olayın şekli değişmektedir.

Gelelim Siirt'te yaşanan bu akılalmaz olaya...

Siirt'te yaşayan ilköğretim öğrencileri olan 14 ve 16 yaşlarındaki iki kız kardeşin başından geçen insanlık kavramını sorgulatan olay...


Her şey küçük kız kardeşin rehberlik öğretmeni ile konuşmasıyla başladı.Okul müdürünün cinsel  taciz de bulunduğu şikayetiyle olay polise yansıdı.

Araştırmaya koyulan emniyet ve savcılık  yedi çocuklu bu ailenin  büyük oğlunun devam eden  bir kayıp başvurusu olduğunu görmüştür.Bir sonuç alınamadığından yeni soruşturma olan cinsel istismar soruşturmasına yoğunlaşılmıştır

16 yaşındaki bu küçük  kız ilk olarak 5.sınıftayken tecavüze uğramış ve bunun üzerine korkudan sesini çıkartamamıştır. Bu durum zamanla köy halkı arasında kulaktan kulağa duyulmuş ve akıllarınca krizi fırsata çeviren köy halkı bu küçük kıza ve diğer kız kardeşine defalarca cinsel istismarlarda bulunmuştur.

Aynı zamanda mağdur olan kız kardeşler gibi yine o okulda okuyan cinsel istismara uğrayan kızlar da tespit edilmiştir.

Kimler mi ? 

Siirt'in esnafı,hacıları,dedeleri,polisi,askeri,okul müdürü,sınıf arkadaşları kısacası 7'den 70' e herkes bu olayın içindeydi yaklaşık 100 insan müsveddesi bu küçük kızlara cinsel istismarda bulundu.Halk bilmesine rağmen bu olaylara tepki göstermedi. Savcılık ve emniyete başvurulduktan sonra bile olay hakkında konuşulmadı olay gizli soruşturma olarak yürütüldü sebebi ise Siirt'in şahsiyeti kötüye çıkmamalıydı.Peki ya bu küçük kızların şahsiyeti ?

Sonuç olarak kızlar devlet koruması altına alınıyor ve 100 şüpheliden sadece 16 kişi tutuklanıyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nazlı Ilıcak'a Dair

   Nazlı Ilıcak 1944 yılında, Ankara’da siyasetçi Muammer Çavuşoğlu ve İhsan hanımın kızı olarak dünyaya geldi.Eğitim hayatına TED Ankara ...